top of page

De jaarplanning staat weer voor de deur. Hoe maak je 2022 winstgevend(er) zonder stress?


Staan de neuzen niet dezelfde kant op? Mis je kansen en lopen kosten op omdat zaken niet goed geregeld zijn? Moet je ook 's avonds doorwerken om het jaarplan te maken? Waar vervolgens kritiek op komt omdat het niet leeft in de hoofden en het hart van de collega's? Dus de handen worden ook niet uit de mouwen gestoken?Plannen zijn een communicatie-instrument; het geeft aan wat je wilt, waar je zorgen liggen, waar je kansen ziet en hoe je die wilt realiseren.

Plannen zijn een team-communicatie-instrument: hoe kunnen de teamleden zo effectief mogelijk met elkaar samenwerken?

Waar liggen hun zorgen en wat zien zij als kansen? Welke kwaliteiten zetten we daarvoor met elkaar in en hoe blijven we uit onze valkuilen? En wat voor geld gaan we daarmee bij wie verdienen? Dat alles uiteraard binnen de kaders waar de directie eindverantwoordelijk voor is: de missie, visie, strategie en het verrijken van de context.


Een plan zou eigenlijk de voorpret van de daadwerkelijke realisatie moeten zijn, waar je met elkaar plezier aan beleeft en wat inspirerend en enthousiasmerend is. Waar je je kwaliteiten en energie in kwijt kan.

Daarom is het maken van een jaarplan een teaminspanning, waarin we het beste van elkaar omhoog halen. Ik heb daarvoor drie praktische, interactieve, visuele programma's ontwikkeld, oplopend in duur en intensiteit, om in 5 stappen met elkaar tot een jaarplan of een transformatie te komen, waarvan iedereen eigenaar is.


Bel mij op 06 54 33 43 42 en ik vertel je er alles over, zodat jij 2022 winstgevend afsluit. Of kijk hier voor meer inhoudelijke informatie.

Hozzászólások


bottom of page