top of page

Het leven zou een stuk eenvoudiger zijn als we onze bestemming en doelen zouden kennen. Stap 4.


Duidelijke en overzichtelijke situatie met als doel: een vliegende kleiduif in een vaste baan, een hagelpatroon met een spreiding van ongeveer 50-75 cm op 20 meter afstand en een instructeur om te helpen. Dan is het leven eenvoudig. Denk je. Want het is toch heel goed mogelijk de kleiduif te missen.

Maar gelukkig heb je meer patronen en kan je nog een keer schieten. Of je gaat naar een andere baan en oefent een andere positie.


Stap 4 van het VEDA-model gaat over jouw doel, jouw bestemming, jouw verlangen, jouw droom.

Stap 4 gaat over het realiseren van jouw waarden; het vormen van een beeld wie jij bent en wat jij in de wereld wil zetten. Als ik het opschrijf lijkt het eenvoudig, maar de praktijk is weerbarstig, zeker als je niet één maar meerdere ideeën en doelen hebt waar je aan wilt werken. Of ze veranderen halverwege.

De dromen van vandaag zijn het materiaal van de wereld van morgen.

De realiteit wordt twee keer geschapen, één keer in je hoofd en één keer in de realiteit. Dat geldt zowel voor jou als individu als voor jou als professional en leidinggevende van een organisatie.

In de blog van vrijdag werk ik de gewenste toekomst, jouw doelen en dromen, op persoonlijk en op organisatieniveau uit.Comments


bottom of page