Maar de belangrijkste reden voor een coachingstraject heb ik nog niet verteld


Er zijn duizend-en-een redenen waarvoor je me kan bellen voor een coachingstraject, maar al die redenen hebben één gemeenschappelijke deler:

Liefde

Je hoort er bijna niemand over in organisaties, maar liefde is de kern waar het om draait. Is de liefde er niet, dan is een organisatie koud, mechanisch en afstandelijk, zonder vertrouwen, verbinding, aandacht, veiligheid, harmonie, samenwerking, passie, begrip, energie, lol en betrokkenheid. Want dat zijn allemaal synoniemen voor liefde.

Voel je je onzeker, weet je niet wat je wilt, verloopt je leidinggeven niet goed, krijg je je mensen niet mee? Dan is het centrale achterliggende thema Liefde. Liefde voor jezelf, voor de ander(en), voor het werk, op allerlei manier uitgewerkt en voelbaar en tastbaar in de dagelijkse praktijk.


Liefde is niet vaag, maar heel concreet. Liefde is de energiebron van je bestaan, het kompas van je gedrag. Liefde, of een gebrek eraan, voelen we allemaal: de energie stroomt of er zijn haperingen, belemmeringen of blokkades. We groeien en bloeien door liefde en aandacht.


Hoe dat naar mijn idee werkt in de dagelijkse praktijk zal ik in de volgende blogs uitwerken. En nee, ik heb niet de wijsheid in pacht, ik kan er net zo mee tobben als iedereen, maar wat ik wel weet is dat als ik het met anderen heb over liefde, privé of zakelijk als coach, iedereen 'aan gaat' en iedereen weet waar ik het over heb. Ieder voelt en weet dat op zijn of haar manier. En dat is het mooie aan liefde: het is universeel en zeer individueel tegelijkertijd.

Tijd om het veel meer over liefde te hebben! #spreadthelove

De tekening komt uit het prachtige boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy