top of page

Koers houdenDe koers houden, zeker met een 'beetje' wind, is constant bijsturen, op het kompas kijken, bijsturen, naar de zeilen kijken, kijken of de invalshoek van de wind verandert (kan soms heel snel gaan, verbazingwekkend snel), en weer kijken en bijsturen. Een intensieve klus, vandaar dat we op een zeereis, afhankelijk van de wind, een half uur tot een uur stuurtijd afspreken. Zo staat er altijd een 'scherp' iemand achter het roer.


Dit ben ik op een video genomen op het Skagerrak op weg vanaf Lauwersoog naar Stavern in zuid Noorwegen met de Colin Archer Memorial Race #CAMR.
Je ziet het er niet aan af, maar het waait hier windkracht 6, dat vereist constante alertheid.

Als directie en managementteam sta je ook constant achter het roer en ben je aan het roer, een intensieve klus. In rustig vaarwater geen probleem, maar deze tijden zijn geen rustig vaarwater.

Sturen is een teaminspanning

Delegeer dan ook als directeur of leidinggevende veel praktische zaken en laat het team meesturen. Dat veronderstelt dat de koers en de doelen helder zijn. Alle teamleden kunnen dan meehelpen de organisatie op de juiste koers te houden. Dan word jij als directeur niet zo mooi en blijf je scherp om je schip op koers te houden en bijtijds bij te sturen.


Wil je dat ik meehelp de koers uit te zetten of zorgen dat jouw team meestuurt? Zodat jouw organisatie een mooi reis maakt? Bel me dan op 0654 33 43 42.Comments


bottom of page